Anette Rosvall, Emma Hamberg
Anette Rosvall, Emma Hamberg
”Världens Bästa Kladdkakor!” (2013)
Förlag: Semic
Varianter på världens kanske bästa kaka
Kladdkaka är världens kanske bästa kaka, inget snack om den saken. Det kan dock hända att man tillfälligt tröttnar på sitt favoritrecept och gärna vill ha lite variation utan att för den skull svika sin gamle trotjänare. Den hederlige är ju den som författarna benämner som The Kladdkaka med basicingredienserna ägg, strösocker, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och smält smör. De andra cirka trettio varianterna är just varianter som ibland funkar, men som ibland även känns lite väl långt ifrån vad åtminstone jag anser vara en kladdkaka. Som Morotskladdis eller White Wedding och ytterligare några varianter där kakao inte ingår. Det är skumt. Kladdkaka utan kakao är en hel del saker – säkert riktigt gott ibland också – men kladdkaka är det ju (som jag ser det) inte. MenChili Con Kladdär ju det och Pantertanternas Kladdkaka likaså.
Hur som helst finns här ett lagom antal recept att förgylla sina dagar med och som regel är det inte allt för mkt joxiga ingredienser som man aldrig har hemma som ingår heller. Vill man dessutom läsa lite kringinformation och/eller halvroliga anspelningar på kladdkakor då är det inte ens tvekan som behöver föregå ett köp av Världens Bästa Kladdkakor!.