Omslag - Allt mellan dumheter och otroligt imponerande bedrifter

Förlag: Bonnier Fakta

Allt mellan dumheter och otroligt imponerande bedrifter

Enligt inledningen ska GWR vara världens bäst säljande årligen utgivna bok och det finns väl ingen anledning att tvivla på det. Konceptet är kul och då rekord är till för att slås har man således anledning att återkomma när en ny upplaga dykt upp.

I tolv välfyllda kapitel hittar vi bedrifter från teknologin till populärkulturen, från djur till människor och från sport till kultur och samhälle. 32 986 nya rekord hade skickats in sen föregående år så det fanns helt klart en hel del att välja på. Den stora variationen från det dummaste man kan tänka sig till det mest imponerande man kan komma på är en av bokens styrkor och personligen är jag lite extra svag för just dumheterna. Som amerikanen Gary Duschl som gjort den drygt trettiotvå kilometer lång girlang av fler än 2,5 miljoner tuggummipapper. Mer än fyrtiotvåtusen timmar har han lagt på detta projekt. Även den helgalna samlarmanin är riktigt kul och hade gärna fått ha ett större utrymme i boken om jag fått vara med och bestämma.

Här finns verkligen något för alla nästan oavsett intressen och ålder. Letar man efter något speciellt finns även ett bra register i slutet.