Steve Burggraf, Guillaume Pagliano & Alexandre Auriac
Steve Burggraf, Guillaume Pagliano & Alexandre Auriac
”Gourmetburgare – Hemligheten Bakom Den Bästa Hamburgaren” (2014)
Förlag: Norstedts
Både lovande och avskräckande tips
Trots allt jag läst om tillsatser, djurhållning, fulprodukter och dåliga arbetsvillkor tar jag sällan omvägen förbi hamburgarhaken. McDonalds, Max, Burger King, Enellys, Sibylla och vad de nu än heter – jag är förtjust i dem alla och vi träffas långt oftare än vad vi kanske borde.
Givetvis går det alltså inte att komma undan en bok med en titel som denna där tre män från Paris delar med sig av sina erfarenheter. Där driver de Big Fernand med det tydliga målet att servera världens bästa hamburgare.
I boken ges tips på hur tillvägagångssätt för goda bröd och dressingar, urvalskriterier för kött samt vilka tillbehör som förgyller matstunden. Mycket ser ytterst frestande ut på bild och känns bra även i textform. Ett flertal tillfällen uppstår dock en stark tvekan; mögelosthamburgare?, blodkorvshamburgare?, laxburgare?, tartarburgare med tonfisk? Hmm, lusten försvinner tveklöst långt långt bort för en stund. Ett antal tips som ser riktigt lovande ut på pappret ryms dock inom bokens pärmar och recepten kommer att omsättas i praktiken i sinom tid.