Annica Triberg & Annika Wallin
Annica Triberg & Annika Wallin
”Lakrits - Recept och kuriosa” (2015)
Förlag: Semic
Blandad kompott om lakrits
Författarna Annica Triberg och Annika Wallin gav för några år sedan ut en annan bok i samma ämne: “Lakrits – en kärleksförklaring i svart”. Nu kommer uppföljaren “Lakrits – recept och kuriosa”. Tidigare var lakrits, framförallt den salta lakritsen något som folk såg med skepsis på. Särskilt ute vi världen. Vi är väl många som gjort smaktest med saltlakrits på vänner från andra länder. Nu är skepsisen kanske inte lika stor.
Författarnas nya bok är fylld med allehanda fakta, historik, kuriosa, olika användningsområden och flera exempel på lakrits från andra länder. Boken innehåller även en hel del recept. Recept som i första hand inte handlar om godis, utan mer som smaksättare i till exempel bröd, marmelad, soppa, fiskrätter och i olika bakverk. Det är också här boken blir som mest intressant. När läsaren får möjlighet att tänka lite utanför boxen. Som faktabok är innehållet fullt tillräckligt, det hade dock varit kul med lite fler matiga recept.