”Kokbok För Kannibaler” (2010)
Förlag: Känguru
Att tänka på vid människotillagning
Återutgivning av en humoristisk bok från 1979 där författaren inte finns angiven. Varför vet jag inte, kanske tyckte han/hon det var lite skämmigt eller helt enkelt inte tillräckligt roligt för att skylta med sin medverkan i.
Hursomhelst handlar det om vad man ska tänka på när man sysslar med människotillagning och i kapitlet Praktiska råd om matlagning och mathållning ges ett råd som är ganska talande för bokens innehåll: ”Man måste alltid tvätta händerna innan man börjar att laga mat. För kannibalkockar gäller dessutom förfärande ofta, att man måste tvätta maten också.” Tycker man den typen av formuleringskonst är rolig då uppskattar man troligen även boken som helhet. Jag tycker det är tillräckligt roligt för att läsa vidare om indelning och bedömning, smaker på olika yrkeskategorier, menyförslag och så vidare. Men samtidigt blir det aningen tjatigt och det korta omfånget om 122 sidor känns lite i längsta laget.