Omslag - De två berättelserna vävs samman på ett bra sätt

Britta Hermansson

Britta Hermansson

”De Vi Ville Bli” (2017)

Förlag: Libris Förlag

De två berättelserna vävs samman på ett bra sätt

Britta Hermansson är verksam både som pastor och föredragshållare. Hon har även skrivit flera böcker varav De Vi Ville Bli är den första jag läst. En bok som berättar två parallella berättelser. Dels historien om de trettiosju personer som lämnare Nås 1896 för att möta Jesus på Oljeberget i Jerusalem. Dels berättelsen om delar av hennes liv som från uppväxten i Nås som präglas av sorg, men också om mod, sårbarhet och bearbetning. I boken speglar hon sitt liv i Jerusalemfararnas historia och jag gillar det ärliga berättandet, det hopp som skiner igenom och hur hon på ett bra sätt väver ihop de två huvudstråken till en sammanhållen enhet.

Ett stycke som jag fastnar lite extra för; ”Jag vill tro på en Gud som blir människa. Som också mitt i det liv j ag lever värnar om skapelsen, djuren, fåglarna och miljön vi har omkring oss. Jag är tacksam att jag får stanna i gliporna ibland. Att min tro kan prövas i det som inte är klappat och klart. All skrift som är inspirerad av Gud tål prövning. Också det som står mellan raderna och hjälper mig till mognad och utmaning.
Att be så här mitt i livet och märka att en levande Gud brukar min fantasi, min läsning, det jag upplever och Bibelns händelser gör mig tacksam och glad. Allt hör ihop. Jag är människa. Det saliga och solkiga har med mig och mitt liv att göra. Himmelriket finns inom oss, men det är också någon som hjälper oss att ta hand om soporna, han som blir kvar tills alla har gått hem och marken är vacker igen. Så tror jag.” (s. 138-139)