Omslag - Den sanning vi manipulerats till att inte upptäcka

Kent Werne

”Allt Är En Konspiration – En Resa Genom Underlandet” (2018)

Den sanning vi manipulerats till att inte upptäcka

Frilansjournalisten och författaren Kent Werne har skrivit en bok som är både underhållande och informativ om konspirationer, konspirationsteoretiker och hur de hittat den sanning som vi andra blivit manipulerade till att inte upptäcka.

Ett flertal av ämnena har spridit sig utanför den initierade skaran och säkert har de flesta hört talas om att Kennedymordet var uppgjort, att USAs regering låg bakom 9/11 och att vaccinationer kanske inte är så bra trots allt. President Trump har i otaliga sammanhang luftat konspiratoriska tankegångar och avslutar ofta med varianter på ”Det är bara vad jag hört, och vi vet inte säkert om det stämmer, fast jag har hört det från flera källor.” Andra är betydligt mer ärliga med sina uppsåt och hymlar inte med vad de tror sig funnit. Den kanske mest remarkabla är David Icke som säger sig ha genomskådat världens galenskap och talar sig varm för att världen styrs av utomjordiska ödlor – så kallade Archons – som infiltrerat människosläktet och har ett finger med i allt som sker.

Under århundranden har konspiratoriker varit någotsånär överens om att förmögna judar styr världshändelser för att gynna egna intressen. På senare år har dock muslimer och islam alltmer klivit fram i skottlinjen som konspiratorikernas farhåga där bland annat Eurabia nämnts en hel del även här i Sverige.

Författaren lyckas ge en bra överblick utan att det känns spretigt och han ger dessutom en relativt objektiv bild av denna rörelses tankegångar. Mycket intressant läsning.