Omslag - En diger samling kultur

Kalle Lind

Kalle Lind

”Samlade Krönikor 2011 – 2018” (2019)

Förlag: Roos & Tegnér

En diger samling kultur

Kalle Lind har gjort sig ett namn som diversearbetare inom kulturbranschen och syns/hörs frekvent i TV, radio och i tidningar. Personligen framhåller jag honom gärna som skribent med ett numera ganska digert CV av allmänbildande roligheter. I runda slängar tio år har Kalle varit verksam som krönikör för tidningar som Faktum, ETC, Sydsvenskan och City och den kvicktänkte kan säkert medelst bokens titel till hands räkna ut att vi nu har en samling att njuta av.

Sorterat under nio olika områden kan läsaren välja bland saker författaren varit med om, människor han mött, kultur, sin uppväxtort, moral, politik och en hel del annat. Nästan femhundra sidor inalles ger en uppsjö av olika ämnen och åsikter och nästan (men bara nästan) infinner sig en viss matthet när man som undertecknad sträckläst hela boken under ett par kvällar med kaffe och läslampa som sällskap.

Det är en bra bok att införskaffa. Här finns många skäl att återkomma. Det är roligt, allmänbildande och allvarligt om vartannat; precis som vi som tagit del av författarens tidigare kulturförehavanden räknat med. Möjligen skulle man kunna önska sig ett lite mer överskådligt register, men det får väl räknas som en petitess i sammanhanget.