Omslag - En Dylan Dog-bok som sticker ut från de övriga

Taziano Sclavi, Gigi Cavenago

Förlag: Ades Media

En Dylan Dog-bok som sticker ut från de övriga

Dylan följer en märklig impuls att bege sig ut. Kommer till kuriosabutiken Safara, går in och dras genast till boken med den märkliga titeln Tales Of Tomorrow. En bok vars berättelser skrivs först imorgon. Till en början innehåller den tomma sidor men som visar sig gömma berättelserna Världen Utanför, Ur Zombiernas Perspektiv, Rök och Åkallan mellan sina pärmar. Märkliga, kusliga historier där vi till exempel får träffa den tjugoåriga hikikomorin Holden, de gudsrevolterande zombierna, framtidens antirökningslagar och Absalom som ville bli smal, snygg och få en flickvän och tog till drastiska metoder för att lyckas.
Det går en svag röd tråd mellan berättelserna, på något sätt har Dylan Dog något med det att göra och jag blri väldigt nyfiken på hur det hänger ihop och hur det ska utveckla sig. En annorlunda bok av Sclavi med ett annat bildspråk och där huvudpersonen rör sig mer i detaljerna.

Efter – om jag räknat rätt – tjugo svenskspråkiga Dylan Dog-böcker blir det lite extra lyxigt att mardrömsdetektiven för första gången premieras med hårda pärmar. Lite mer lyx helt enkelt. Då boken avslutas med ett ”fortsättning imorgon” och 1:an i titeln finns det stora förhoppningar på en kommande del.