Omslag - En hjälp på vägen

Elsa Janni

Förlag: Natur & Kultur

En hjälp på vägen

När mörkret kryper på och tankarna om att man är värdelös och att hoppet är kört tar över. Då kroppen tycks behöva oändligt med sömn men man är likafullt trött och håglös. Då man behöver tröst och också hjälp. Här kommer Elsa Jannis välskrivna lilla bok in i bilden. Som utbildad psykolog med egna erfarenheter av återkommande depressioner är hon väldigt lämpad för uppgiften. Elsa har skrivit den bok hon själv hade velat ha när hon själv insjuknade och saknade verktygen för att hitta vägar framåt.

Här beskrivs hur depression kan upplevas och kopplat till det ges konkreta råd på vad som kan lindra. Kapitel på bara några sidor med en kort inledande text om ett ämne följt av rubriken praktiskt där handfasta tips ges. Sen avslutas det under rubriken personligt där författaren delar med sig av hur det var för henne.

Jag kan verkligen rekommendera denna tröstebok både för egen läsning och som en given present till en kompis, ett syskon osv som brottas med mörkret. Även om det inte känns så just nu så kommer det bli bättre och jag är övertygad om att denna bok kan vara en hjälp på vägen.