Paolo Roberto

Paolo Roberto

”Paolos Pizza & Pasta” (2015)

Förlag: Bonnier fakta

En kokbok som kräver tid

I denna kokbok, Paolos sjätte, tar han sig ann den mat som tycks vara hans absoluta favoritmat – pizza & pasta. Det är dock viktigt för honom att man gör saker på rätt sätt, med italienska recept och råvaror. Pizza är en rätt som ofta misshandlats. För Paolo tycks pizza vara nästan “religion”, kanske för att det så mycket påminner om hans föräldrars rätter, om goda sommarminnen i Neapel och så vidare. I kokboken får vi recept Paolos familj och släktingar. Vi får vackra färgbilder på alla rätter. Detta är en kokbok som kräver att kocken har tid. Både för själva matlagningen och måltiden. Ibland är kokboken lite krånglig med ovanliga ingredienser som du inte hittar överallt. Dessutom är alla rätter skrivna på italienska och jag måste googla för att helt förstå. Men om man är beredd att ge matlagningen tid då är det en trivsam kokbok.