Omslag - En resa, en flytt och en vänskap som sätts på prov

Anna Karlsson

Förlag: Sjöbergs Förlag

En resa, en flytt och en vänskap som sätts på prov

Bella, Miranda och Erik har nu gått ut gymnasiet. När nu skolan är slut och studenten är avklarad väntar livet. Möjligheterna är många. Bella och Miranda landar tillslut i att de ska tågluffa efter inspiration från Mirandas mormor Edith som gjorde det när hon var ung. De får med sig hennes gamla dagbok och påbörjar sin resa. Men resan blir inte som de tänkt, de blir osams och en djup spricka i vänskapen uppstår.
Bella flyttar till London, Miranda är osäker på vad hon ska göra och jobbar som timvikarie så länge. Deras vägar tycks gå isär och de avgörande livsvalen ger en mycket att fundera på.

Efter Inte Som Du Tror (2019) och Rummet Innanför (2020) har nu Anna Karlsson kommit fram till den tredje boken i serien om de tre ungdomarna och deras familjer. Upplägget påminner om den första boken där det också figurerar en dagbok från mormor som blir ganska viktig. Tycker ändå att Den Smala Vägen är en rätt bra (ungdoms)bok. Jag fattar tycke för karaktärerna, storyn är bra och det finns ett läsvänligt driv i texten. De moraliska dilemman som målas upp känns igen från andra (kristna) tonårsböcker jag läste i den åldern och även om det kanske blir lite väl tillrättalagt så köper jag upplägget. Återstår att se om vi får följa de tre även in i vuxenlivet.