Gore Verbinski/Jerry Bruckheimer

”The Lone Ranger” (2013)

Ett humoristiskt äventyr

The Lone Ranger är en underhållande action/äventyrs-film som också har en stor portion humor. Vi får möta comancheindianen Tonto (Johnny Depp) – i filmen en gammal man – och får uppleva hur han återberättar berättelser från sitt eget liv. Han berättar historien om hur åklagaren John Reid (Armie Hammer), förvandlas till en legendarisk man, till The Lone Ranger. Det är ofta en humoristisk berättelse om två män som får lära sig att arbeta tillsammans trots mycket olika liv och utgångspunkter.

Johnny Depp som ofta spelat ganska kufiska roller gör även det i denna berättelse. Han har också i rollen som Tonto fått en väldigt framträdande roll i historien, något man kan vänta sig när det handlar om Depp. Det är ju dock intressant eftersom berättelsen egentligen handlar om John Reid (Hammers rollfigur). Bakom filmen står även Gore Verbinski (regissör) och Jerry Bruckheimer (producent)vilket innebär att det fläskats på en hel del när det kommer till effekter, explosioner och snygga miljöer.

Reid som i filmens början är rätt oerfaren, utses till Texas Ranger och rider ut med sin bror för att jaga några banditer. De hamnar i bakhåll och alla utom Reid dödas. Han slår sig då samman med Tonto och under hela filmen försöker de finnas broderns mördare. Under filmen kallar Tonto, Reid för “Kemosabe”, något som humoristiskt nog visar sig betyda “fel bror”. Filmen innehåller mycket snygga vyer, naturupplevelser och djur precis som man väntar sig. Det är en hel del action blandat med inspiration från gamla western-filmer. Bäst är Johnny Depp i rollen som den märklige och sarkastiske indianen Tonto. Som i följande scen:

“Great shot” (Tonto).

“It was supposed to be a warning-shot (Reid).

“In that case, not so good” (Tonto).

Givetvis skulle denna film aldrig kunna gjorts utan en karaktär och ett stort namn som Depp, men även med det i åtanke så är det en bra, explosiv och humoristisk  film i de två och en halv timme den varar.