Omslag - Fin tyngre hårdrock

XT

”Saved By The Blood” (2017)

Skivbolag: Talking Music

Fin tyngre hårdrock

Efter mina dubier mot Stigssons senaste soloplatta får jag nog tillstå att mina förväntningar på en comebackplatta med XT efter tjugotvå års vilande inte var så värst höga. Tycker även att det börjar sisådär med inledande Watchman som inte riktigt lossnar. Fast redan i andralåten The One är jag med på noterna. En klatschig åttiotalsrefräng, bra melodi och Sonny Larsson bjuder på riktig bra sång. Ännu bättre när Björn Stigsson plockar fram ett riktigt tungt riffande till I Will Follow You.

Ingen aning hur de tänkte med balladen All Of Your Love, kanske kan den tilltala någon. För egen del får jag mest rys i kroppen av den smetiga sörjan med vibratosång och helt hopplösa dansbandskörer. Efter den parentesen kommer det tyngre artilleriet fram ur gömmorna och skivans avslutande fyra låtar är mycket bra. Särskilt den utförliga Jesus-berättelsen som går från The Last Supper via The Crucifixion och knyts ihop med The Resurection är stor behållning och i sig värd att införskaffa skivan för.

Gillar man tyngre hårdrock av det lite äldre snittet, håller en vass sångare högt och inte kan få nog av vassa gitarrsolon så bör man absolut kolla upp Saved By The Blood. Fina grejer!