Roy Fares
Roy Fares
”Sweet spots of New York” (2016)
Förlag: Bonnier Fakta
Inbjuder till att baka och resa
Konditorn Roy Fares har gjort ännu en bok om sötsaker och bakverk i USA. 2013 kom boken “United States of Cakes” vars fokus ligger mer på västkusten och i Los Angeles. Denna gång har han inriktat sig lite mer på ostkusten i och med den nya boken “Sweet Spots of New York”.New York är i mångt och mycket uppbyggd av immigranter och dessa har också influerat bakverken. Det är italienare, mexikaner, fransmän och amerikaner överallt. Vi får cookies, cheesecake och kanelbullar. Dessutom mixas dessa bakverk ibland vilket gör att vi får skapelse som cronuten, det vill säga en blandning mellan en fransk croissant och en amerikansk doughnut.
Boken är en slags kombinerad rese- och fikabok, både för den som ska åka till New York och för de som önska att de kunde. Och även om man inte har möjlighet att resa kan man genom boken får uppleva en hel del amerikanska godsaker. Boken är gjort i ett modern snitt, med tydliga instruktioner och färgglada bilder som inbjuder till bakning.