Omslag - Pärla som tidigare slunkit mellan fingrarna 

Left Hand Solution

”Fevered – 25 Anniversary Edition ” (1996/2022)

Skivbolag: Massproduktion/Playground Music/Cargo Records 

Genre: Doom Metal

Pärla som tidigare slunkit mellan fingrarna 

Från det att grälla färgbilder på Kiss i min barndom omedelbart fångade intresset har jag varit intresserad av den hårdare rocken i alla dess former. Har genom alla år försökt hålla mig uppdaterad och letat efter nya överraskningar och det intresset är närapå lika starkt ännu. Men utbudet är överväldigande och tiden knapp, så visst slinker det pärlor mellan fingrarna och både nya och nygamla upptäckter återstår att finna.

Svenska Left Hand Solution har helt gått under radarn tidigare. Har inget som helst minne av att varken ha hört eller hört talas om dem innan, vilket såklart gör det extra kul att få höra denna tjugofemårsjubilar. Plattan Fevered (1996) är långsam dysterkvistdoom med riktigt bra sånginsatser från Marina Holmberg, som bara var 18 år när skivan spelades in. Djup och fyllig röst som sitter som en smäck jämte de tunga riffen och här i gränslandet mellan doom, goth och metal kommer den verkligen till sin rätt.

En ruskigt snygg dubbelvinyl med bonuslåten Worn Away samt tre demospår från demokassetten The Wounds of Bitterness (1995). Låtarna står sig väldigt bra, produktionen är klockren och man kan ju bara hoppas att fler får upp ögonen för denna höjdare.