Omslag - Lite mer drag, lite mer fest

Rideau

”Soul And Dirt” (2020)

Skivbolag: The Grand Facade/Aloaded

Genre: Post-hardcore

Lite mer drag, lite mer fest

Fyra år har hunnit gå sen den självbetitlade debuten. Fyra år där det slipats på nytt och letats bolag. Där debuten var tydligare med ursprunget i hardcoren har man de nu målat med bredare penseldrag och även om det väl fortfarande kan sorteras in under posthardcore så är rock eller bitvis metal lika väl fungerande. Fortfarande dyker den där snygga kyliga gitarren upp men överlag är det lite mer drag, lite mer fest, lite mer låtar att sjunga med i där refrängerna är tydligare och starkare.

Redan i inledande The Beginning har man nosat på ett väldigt lyckat formula som blommar ut till fullo i skivans troligen främsta låt Miracle där strålande blås och en ruskigt grym refräng mynnar ut i något som troligen blir helt fantastiskt live. Andra högtidsstunder är den mer avvaktande In My Head, snygga avslutaren Oh, Berlin och Blood On Our Hands som väl är den låt som andas mest metal av skivans elva låtar.

Soul And Dirt är en skiva som det varit väl värt att vänta på. Genomarbetad och varierad, bra drag, starka texter och dessutom riktigt bra produktion. Kan nu bara livescenen komma igång igen så man äntligen får höra dessa låtar även live.