Caroline Hofberg
Caroline Hofberg
”Värmande vintermat” (2014)
Förlag: Norstedts
Mat som värmer
Lagom till att en kall, blåsig (och förhoppningsvis snöig) vintertid kommer, ger matskribenten Caroline Hofberg ut en kokbok med titeln “Värmade vintermat”. I boken får vi 124 nya recept eller lite mer klassiska recept med en ny touch. Det är en rik blandning av recept. Både smårätter, soppor, matbröd, varmrätter och desserter. Ofta är det lite mer kraftfulla och värmande smaker med fokus på viltkött, rotfrukter, svamp, frukt och bär. Rätter som kan tilltala under en mörkare och kallare årstid.
Men det finns också recept som passar för en heldag i snön. Smidiga recept som tunnbrödsrullar, baconsandwich och dinkelpiroger. Det är varierande och smakrikt. Allt är presenterat på ett tilltalande sätt, med vackra vinterbilder som uppmuntrar till värmande matlagning