Omslag - Nervkittlande ljudmassa av kontrollerad dissonans

This Gift Is A Curse

”A Throne Of Ash” (2019)

Skivbolag: Seasons Of Mist

Nervkittlande ljudmassa av kontrollerad dissonans

Med en ljudbild så karg och smutsig att självaste oljudsmaestron Merzbow skulle äska på en parfymerad tvättlapp redan efter ett par låtar presenterar Stockholmska TGIAC sin tredje fullängdare. Ett album som når de nivåer av kontrollerad dissonans man allt för sällan stöter på när man sonderar i den allra mest extrema terrängen.

En musikalisk malström av svärtat kaos som frotterar sig med hardcore, black, noise och sludge bjuder på utmanande lyssning där den tålmodige belönas då nya djup och lager framträder gång på gång. Titlar, layout och tidigare utgivningar ger vissa hintar om lyrik med ett textinnehåll jag idémässigt sannolikt inte delar men då jag fortfarande väntar på mitt fysiska exemplar (där förhoppningsvis texterna är utskrivna) har jag inte lusläst dem ännu.

Svårt att välja ut favoriter från ett så starkt album men kanske blir det allra bäst i Wormwood Star där progressiva postrockiga tongångar effektivt bryter av den nervkittlande ljudmassan som illvilligt sveper med sig allt i dess väg. TGIAC rör sig bland de yttersta utposterna av vad jag förmå förstå musikaliskt men A Throne Of Ash är så hisnande våldsamt, så hotfullt välgjort och så hänförande vackert att jag inte kan sluta lyssna.