Omslag - Rock patinerad av oväsen och slidegitarr

Omni Of Halos 

”Omni Of Halos ” (2022)

Skivbolag: Lövely

Genre: Indie Rock

Rock patinerad av oväsen och slidegitarr

Pop/rock som patinerats av oväsen, distortion och skeva gitarr-riff passar mig bra. Sonic Youth, Thurston More, Dinosaur JR och Henrik Palm är några exempel på åt-det-hållet-rock som jag gillar och albumdebuterande Omni Of Halos sällar sig till den skaran.  

Henrik Hjelt Röstbergs (ex Division Of Laura Lee) påbörjade det hela som ett soloprojekt men snart blev alternativrocken ett eget band och det är onekligen kul att de fått mixhjälp av John Agnello som verkat bland storheterna i denna genre.  

Det tog några vändor innan det föll mer på plats, men för varje lyssning jag företagit mig så har låtarna växt och jag har verkligen kommit till att gilla det ganska hårda soundet som likväl har tillräckligt med luft för att det ska bli mer lättillgängligt. Och sen slide-gitarren på det; onekligen ett lite udda drag som funkar perfekt och får bandet att sticka ut lite extra. Måste säga att jag gillar det mesta med denna debuten även om jag vrider upp volymen ytterligare några snäpp när det är dags för höjdardängan …Empty Shell