Omslag - Så bra, så bra! 

Nicole Cassandra Smit 

”Third In Line” (2022)

Skivbolag: Liljekonvalj Records/Birds Will Sing For You 

Genre: Experimental Pop

Så bra, så bra! 

Att recensera musik har verkligen sina fördelar ibland. Ynnesten att få skivor skickade till sig av artister jag aldrig någonsin skulle upptäcka på egen hand som pysslar med musik jag inte ens visste att jag skulle uppskatta är inte dum.

Bland årets många nya bekantskaper måste jag säga att Nicole Cassandra Smits debut Third In Line sticker ut. ”Experimentell R&B möter soul och orkestral pop” som presstexten inleder med låter ju inbjudande. Visar sig vara just det och mer därtill. De sjukt snygga blåsen i Lily Of The Valley kombinerat med det beatjazziga kompet och soulkänslan i sången är så bra, så bra. Ja, sablar i min lilla låda vad bra det är. Hip hopen i Quest med Kameelah Waheed som rappande gäst och lite Prince-feeling i Birdsong samt den grymt sköna avslutningen Role Models är andra favoritprylar. Och då har jag inte ens satt mig in i tematiken som tydligen ska vara ett tredelat koncept om hennes roll bland tre generationers kvinnor i sin familj.

Gillar skivan väldigt mycket och med tanke på att detta är hennes första väntar nog stordåd framöver. Lägg hennes namn på minnet.