Omslag - Skarp spänning under ytan

Taziano Sclavi, Pasquale Ruju, Daniele Bigliardo & Angelo Stano

Förlag: Ades Media

Skarp spänning under ytan

Redan efter första sidan är jag fast. En suggestiv inledning med kraftig vibb från H P Lovecraft ger en försmak av ett havsvidunder som inte gärna låter sig inburas och förvaras till allmän beskådan.

Dylan och Groucho gästar Le Duc och hans dotter Charlotte på fartyget Scylla. Bekanta ansikten från Sirenens Sång (2016) är ju såklart mycket kul att återse, vilket även Dylan verkar uppskatta. De ska bevista invigningen av den fascinerande undervattensparken Neptuneland som väntas bli en stor turistattraktion. Men något är lurt i den djupt belägna parken och nog kan man ana att en av de största finansiärerna till det hela har planer som han inte redovisat öppet.

Ett riktigt bra äventyr som bjuder på allt det där extra vi som läst en del Dylan Dog kallt räknar med. Bra intrig, snygga teckningar, överraskande moment, onda skurkar och smarta hjältar. Personligen tycker jag mycket om när historier kopplas samman med gemensamma karaktärer och här görs det otvunget och ger en extra dimension till storyn om akvarium, giftigt avfall och smarta havsvidunder. Mycket bra.