Omslag - Spännande sökande efter den heliga livskraften.

Simon Furman m.fl.

Förlag: Ades Media

Spännande sökande efter den heliga livskraften.

Det första numret av Transformers kom 1984 och det var egentligen bara tänkt bli fyra stycken delar. En bra försäljning gjorde att serien blev en så kallad ongoing. Med tiden kom försäljningen och intresset att dala. När Simon Furman fick förtroendet att axla manusskrivandet inte bara för den brittiska avdelningen utan även för den amerikanska funkade det ett tag till, men i och med # 80 var denna serietidning avslutad och nedlagd. Bland de äventyr som Furman hittade på brukar Jakten På Matrixen räknas till ett av de främsta och i denna svenska översättning publiceras den nu i sin helhet med brittiska och amerikanska delar helt i färg.

Året är 1989. Autoboterna har sin hittills svåraste utmaning – Unicron – att tampas med och behovet av deras heliga livskraft, dvs matrixen, är enormt. Problemet är att matrixen varit försvunnen ända sen Optimus Primes gamla kropp sköts ut i rymden för flera år sen. Utan möjligheten att återuppliva fallna autoboter är det chanslösa. Matrixen måste återfinnas.

Ades Media har verkligen gjort ett rejält praktverk med sin satsning på Transformers. Stabila bokpjäser i stort format med hårda pärmar, bra papperskvalitet och mycket kringinformation utöver själva berättelsen. Det är såklart anledningar som medfört ett relativt högt pris vilket kan avskräcka vissa potentiella läsare. Vore såklart synd om någon väljer bort denna bok av den anledningen då den verkligen tål att återkomma till flera gånger och håller för många läsningar.