Omslag - Stenhård svartvit westernaction

Giovanni Luigi Bonelli, Aurelio Galleppini, Pasquale Ruju, Felmang & Ferri

Förlag: Ades Media

Stenhård svartvit westernaction

I södra Arizona, vid gränsen mot Mexiko, är Tex Willer och hans vän och vapendragare Kit Carson ute och rider. När de kommit över ett krön ser de ett tiotal män som troligen hör ihop med den beryktade bankrånaren Bill Gunning. Tillsammans med ett tjugotal män har han gjort en kupp i Nogales. Tex och Kit bestämmer sig givetvis för att ta dem.

Det stora gänget har delat på sig. Den ena gruppen har inte hunnit så långt, men den andra – med den hänsynslösa Bill i spetsen – har kommit längre ur skottlinjen. På sin väg hade de mött sierskan Alithia som sett en dyster framtid i korten för Gunnings räkning. De utsikterna tilltalar inte Gunning som dödar hennes medhjälpare. Alithia lyckas fly, men svär att hämnas.

Över hundra sidor stenhård svartvit westernaction är såklart helt lysande. Den svenska marknaden svämmar ju inte direkt över av dylik underhållning i så hög klass så man hoppas givetvis att Ades media fortsätter kulturgärningen att plocka godbitar för svensk utgivning ur den enorma Tex Willer katalogen.