Omslag - Trettioårsjubilerande mardrömsdetektiv

Tiziano Sclavi, Angelo Stano

Tiziano Sclavi, Angelo Stano

”Dylan Dog – De Levande Döda” (2016)

Förlag: Ades

Trettioårsjubilerande mardrömsdetektiv

De Levande Döda var den allra första serien som publicerades i hemlandet Italien 1986 om den numera så omtyckta och vällästa mardrömsdetektiven Dylan Dog. Serien Dylan fanns på svenska under första halvan av 90-talet, fanns med i Seriemagasinet under slutet av 90-talet och har sen 2013 getts ut i snygga albumformat med förlaget Ades Media som ansvarig.

De Levande Döda är alltså ett trettioårsjubileum som förärats en stilig utgåva med bonusmaterial om serien som är klart underhållande och läsvärt om man gillar Dylan Dog.

Sybil Browning misstänks för att ha mördat sin make John. Hon å sin sida hävdar att han faktiskt redan var död när hon tvingades mörda honom ånyo och även om ingen verkar tro på Sybil så lyckas hon slutligen få gehör för sin utsago hos den utanförboxtänkande Dylan Dog. En spännande jakt på Dr Xabaras, mannen som gått under många namn, tar sin början.

Ett nästan etthundra sidor långt zombiespännande äventyr som håller mycket bra även trettio år efter dess tillblivelse. Dylans hjälpreda Groucho är måhända något övernitisk med sina ständiga skämt, i övrigt rekommenderas De Levande Döda starkt.