Omslag - Utmaningar både hemma och på jobbet

Dekius Lack

Förlag: Bakhåll

Utmaningar både hemma och på jobbet

Familjen Kumar blir tragiskt kraftigt decimerad då båda föräldrarna dör. Trettonåriga Christian och hans tio år äldre syster Neera får försöka klara det på egen hand. Skolgången för Christians del blir knackig, men Neera har en del tips att komma med och hennes nya jobb som läkare på rättspsykiatrin får ekonomin att rulla runt.

Hennes första patient är av mycket speciell karaktär. Han går under smeknamnet ”Den återfödde” och tycks inte ha gjort något annat än att hävda sig vara statsminister Moa Bergs tidigare pojkvän, men återfödd i en ny skepnad. Det kan man ju få tycka, kan man tycka. Fast Säpo tycker annorlunda. Neera beslutar sig för att verkligen gå till botten med den återföddes problematik och Christian bestämmer sig för att hjälpa till.

Dekius Lack har skrivit en ny bladvändare med lika hög lägstanivå som tidigare. Spännande karaktärer, en lika galen som vardagsnära historia och ett brett känsloregister som är lätt att till sig. Tveklöst en av de mest läsvärda svenska författarna och han förtjänar verkligen ett större genomslag.