Therésia Erneborg
Therésia Erneborg
”Julens Söta Saker” (2014)
Förlag: Votum & Gullers Förlag
Varierande och inspirerande
Julen är en märklig tid. Mitt i den mörka vintern tycks vi ha som mest tid att sitta ner, att mysa och äta tillsammans. Vi äter kanske som allra mest på julen. Samtidigt är julen en rätt kort tid och därför är det inte så länge som en julkokbok är användningsbar. Så är dock inte fallet med Therésia Erneborgs nya bakbok – Julens Söta Saker. För trots namnet, och det uppenbara fokus på jultiden, finns här många recept som man också kan tänkas använda vid andra årstider. I alla fall om man varierar dem något.
I Julens Söta Saker har Therésia samlat de recept hon tycker bäst om, både svenska och utländska, nyare och kanske lite mer traditionella. Inspiration tas bland annat från Amerika, Europa och Australien och sedan har hon skapat sina egna varianter. Det är recept på kakor, muffins, bullar, efterrätter och godis. Boken har tydliga beskrivningar, och fina, inspirerande färgbilder av Josefin Casteryd. Det är nästan så jag längtar efter julen redan nu, eller åtminstone efter en och annan riktigt god kaka.